Idrettsungdom i Bodø klare til å ta sats!

Fra venstre: Adam Rotnes, Celine Rudborg, Maja Raanes og Kristian Cabildo. 
Anette Nybø
24.04.2017
20 idrettsungdommer fra idrettslag i Nordland deltok denne helgen på lederkurs i Bodø. Kurset ble arrangert som et ledd i satsingen på unge frivillige til Barents Summer Games 2017.

Lederkurs for ungdom, som denne gangen ble arrangert som et samarbeid mellom Nordland idrettskrets og Bodø idrettsråd, har blitt en stor hit de siste årene. Denne gangen var flertallet av de som deltok fra arrangørklubbene til Barents Summer Games, som går av stabelen i Bodø første helgen i september.

- Det var en trener i klubben min som ga meg tilbudet om å delta, og det er jeg veldig glad for, sier Celine Rudborg fra Bodø Bokseklubb. - Kurset har gitt meg en bedre forståelse for hvordan norsk idrett er bygd opp, og hvordan jeg kan bidra i idrettslaget mitt. I tillegg er det utrolig gøy å møte andre på samme alder som brenner for idretten sin.

Adam Rotnes (17) fra Bodø Judo Club og Kristian Cabildo (16) fra Innstrandens IL er til daglig trenere for henholdsvis barn og ungdom i sine klubber.

- Jeg ønsker å hjelpe til enda mer for at for barn og unge som driver med judo i Bodø, forteller Adam, som startet med judo for kun to og et halvt år siden.

Kristian er tiltenkt en rolle som trener i den nystartede YouAct-gruppen i Innstranda.

- Det var lederne Monja og Kim som oppfordret meg til å være med på lederkurset. Det har vært utrolig lærerikt, og jeg liker spesielt godt at det er stort fokus på verdier og det å være en god rollemodell for andre. Det er noe jeg tar med meg videre inn i min klubb, utdyper Kristian.

 

Personlig lederutvikling
Lederkurset legger stor vekt på verdibasert ledelse, og kan best beskrives som et personlig lederutviklingskurs for ungdom. Kurset er prosessorientert og penser innom selvtillit, motivasjon, kommunikasjon og presentasjonsteknikk.

Kursholderne tar også deltakerne med på en reise i hvordan idrettsorganisasjonen fungerer, og hvordan man kan få innflytelse i idrettslaget sitt. Deltakerne får en innføring i ulike ledelsesverktøy som de kan bruke i sin trener- og ledergjerning.

 

Unge frivillige
Det å bli kjent med masse bra folk fra andre idretter og klubber, er noe alle ungdommene angir som det noe av det beste med kurset. - Jeg liker også spesielt godt at det legges stor vekt på verdier, og hvordan vi som trenere og ledere kan være gode rollemodeller i våre nærmiljø, sier Maja Raanes (15) fra Bodø Gym og turn.

Ungdommene fra arrangørklubbene som deltok på kurset i helgen, er tiltenkt ulike roller i klubbene sine under arrangementet. Klubben til Maja er teknisk arrangør for trampett- og tumblingkonkurransen under lekene, og turnentusiasten og hennes to lagvenninner er spurt om å delta rundt konkurransen.

- Det er kjempegøy å bli spurt om, og inspirerende å vite at vi er i en klubb som har troen på ungdom som trenere og ledere, avslutter Maja.

Alle ungdommene på kurset er inspirert av at Bodø og Nordland har fått Barents Summer Games 2017.

- Det er dødskult at Barents Games kommer til Bodø. Byen er midt i landet, noe som gjør det lettere for både de i nord og sør å komme til lekene. Vi gleder oss masse til å gjøre arrangementet til en folkefest uten like, avslutter Kristian og Adam.

Idrettsungdom fra 9 forskjellige klubber deltok på helgens lederkurs for ungdom